sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Hyvä päivä synnyttää!


Tänään 8.1 tiineyden 63 vrk ekasta astutuksesta, Elvi päätti että nyt haluaa eroon noista maha-asukeista. Eilen 7.1 aamupäivällä lämmöt laski alle 37 asteen.  Osasin odottaa aamuyöstä herätystä.  Joskus klo 4.00 huudeilla kuulin kun Elvi kävi petailemassa olkkarin sohvalla ja sängyllä, raapi lattioita yms.  No poltteet alkoikin sitten melko pian mutta pentua ei vaan kuulu. 

Välillä pennun pää tuli näkyviin ja taas meni sisälle. Kauhistuin että mikä jättiläinen sieltä on oikein tulossa kun se kuono sillä pennulla näytti valtavalta.  Ulos asti tulemiseen tarvittiin hieman autokyytiä ja iso pentu olikin se ensimmäinen,  478g mustavalkoinen uros, Veikka syntyi n. klo 6.30.
Elvi huilas melko pitkään, reippaasti yli tunnin ja klo 8.00 huudeilla syntyi eka tyttö, Hilppa, joka painoi 460g, väritykseltään trikki.

Melko nopeasti sen jälkeen tuli eka yllätys, ruskeavalkoinen poika Aku joka painoi 424g.  Luulin jo että ne olikin siinä, mutta Elvin mahaa kokeillessa totesin että kyllä siellä yksi tai kaksi vielä on.  Meni vaan melko pitkä aika taas kun seuraava pentu oli tuloillaan, porukan pienin trikkityttö Titta joka painoi 390g. Eli ei siis mikään pieni sekään mutta kun.....

Viimeinen pentu sitten juuttuikin kunnolla synnytyskanavaan ja jouduin lähtemään lääkärin pakeille.  Pentu oli tulossa takajalat ja häntä edellä ja oli melko pitkään siellä kanavassa. Tassutkin oli menneet hieman sinisiksi ja ajattelin että se pentu on mennyttä, mutta mitä vielä. Nuutti oli vaan niin tiukassa otteessa että tarvitsi hieman kyytiä oksitosiinin muodossa.  Eikä ihme jos kanaviin juuttuu kun painoi 501 g. Nuutti on myös trikki. 

8.1.2017

6.30     Uros      478g   Mustavalkoinen   työnimi  Veikka
8.00     Narttu    460g   Tricolour                            Hilppa
8.36     Uros      424g    Ruskeavalkoinen               Aku
9.54     Narttu    390g   Tricolour                            Titta
11.30   Uros      501g   Tricolour                            Nuutti

Synnytys oli melko pitkä ja vaikea johtuen noista kahdesta jättipennusta, Veikasta ja Nuutista, mutta onneksi kaikki meni loppujen lopuksi hyvin ja lootassa tuhisee 5 nättiä penneliä!  Täällä etelässä on turvallista koirankasvattajien asua kun apu on lähellä kun / jos sitä tarvitsee. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti